vehicule echipate cu
tehnologie Renault E-Tech plug-in hybrid
bazele tehnologiei E-Tech plug-in hybrid
Vehiculele plug-in hybrid utilizează o tehnologie derivată direct din modelele noastre full hybrid. Fiind echipat cu baterii de capacitate mai mare, principala diferență este capacitatea de a încărca vehiculul în staționare de la o priză externă. De aceea se numește plug-in (conectare la priză).
Construit cu 2 motoare electrice și 1 motor termic care funcționează împreună. Sursele de alimentare alternează în funcție de tipul drumului, stilul de condus, nivelul de încărcare a bateriei și multe altele. Sistemul distribuitor de energie automatizează comutarea între motorul cu combustie și cele electrice.
Vehiculele plug-in hybrid sunt concepute pentru a reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2 cu până la 75% (în ciclu WLTP) în comparație cu un vehicul cu motor termic.
Mașinile plug-in hybrid se încarcă zilnic la serviciu sau acasă, la stațiile de încărcare publice sau private. Cu bateria reîncărcabilă de mare capacitate, poți planifica unde și când să încarci în timpul deplasării și să amâni vizita la benzinărie.
Încarcă bateria oriunde dorești.
Bucură-te de confortul de neegalat al pornirii și condusului la viteză redusă în regim complet electric. Profită la maximum de oraș, economisind în același timp combustibil. Iar pentru celelalte deplasări, motoarele electrice alternează cu motorul termic pentru optimizarea autonomiei.
Dacă ai o mașină full hybrid, aceasta se încarcă în timp ce conduci folosind energia cinetică, precum și motorul termic. Bateria se reîncarcă singură pe măsură ce frânezi și decelerezi. Cu toate acestea, poți influența în mod activ nivelul de recuperare a energiei regenerative pentru a-l crește sau scădea.
Dacă ai o mașină plug-in hybrid, o poți încărca și conectând-o la rețeaua electrică, printr-o stație de încărcare publică sau încărcând-o la domiciliu. 3,7 kW este puterea maximă pentru încărcătoarele noastre de vehicule.
Autonomia unui vehicul plug-in hybrid depinde de caracteristicile vehiculului și, de asemenea, de modul în care este utilizat.
Autonomia electrică depinde în principal de capacitatea bateriei de tracțiune (exprimată în kWh). Cu cât capacitatea este mai mare, cu atât vei putea conduce mai mult timp complet electric. În cazul tehnologiei plug-in hybrid, în care bateria este încărcată prin conectarea la rețea, dar și prin recuperarea energiei cinetice în timpul condusului, autonomia complet electrică este garantată până la 50 km (în utilizare mixtă WLTP), având o autonomie reală care poate varia de la aproximativ 30 la 60 km. Evident, pentru a profita la maximum de vehicul și de economiile de combustibil, trebuie să îl încarci cât mai des posibil.
Autonomia totală a unei mașini plug-in hybrid este mai mare decât cea a unei mașini pe benzină, deoarece poți alterna între mai multe surse de energie. În oraș, atunci când motoarele electrice preiau controlul, motorul termic nu este folosit prea mult sau deloc, ceea ce, desigur, economisește combustibil. Pe autostradă, chiar și atunci când bateria de tracțiune este descărcată, beneficiezi de funcționarea sistemului de propulsie hibrid care optimizează consumul.
* Versiunile Plug-in ale modelului Captur sunt închise, iar livrarea se face doar din stoc.
află și despre